Sunday 2 June 2013

Ummet Degil Millet Olan Turkler

Eyvallah dedik, dokulduk sokaklara dun gece. En son baktigimizda cevreciler parkta takiliyordu biz de haftasonu bakalim, fotograf cekelim enteresan pankart vardir simdi diyorduk.

Kendimizi 10. Yil Marsi soyleyerek elimizde tencere tava sahilde bulduk. Taksim sakindi artik Cumartesi sabahi. Olan olmustu. Carsi Ekibi, cevreciler, solcular artik hangi etiketi kullanmak istersen hepsi suyu, gazi yedi. Insanlarin piston dustu filmindeki gibi kalkip basi kesilmis tavuklar gibi kosusturmasi nasil bi adrenalin(!) Yok, boyle bi kafa!

Dolmabahce yokustur, kadehleri tokustur!

Rihanna bilmis de konserden hemen sonra gitmis zira, vur vur inlesin Inonu dinlesin stayla saldirdi polis.

Bra kuji xilas bu? Yok canim, Avrupa'daki parklarda takilmayi, kadin haklarini, halka kendi vergisiyle verilenleri ve bir de o meshur kadehi kaldirinca, katil gitti kardes oldu. Tum dunya durdu, Biz'e bakti.

Polis'in taraf degistirmesini bekliyorduk. Kadrolasmayi hesaba katmamamistik. Avrupali gibi protesto edene gavur zulmu reva goruldu.

Apolitik yetisen jenerasyonun, sivil orgutletme, provakasyon ve eyvallahsiz/orantisiz guc kullanimi konseptleriyle ilk tanismasiydi.

Buyuk ask yasiyoruz denebilir. Cok acayip!




Saturday 1 June 2013

Bra Kuji Xilas Bu?

A few weeks ago Radikal newspaper published the below article about "kardes katli"

http://www.radikal.com.tr/radikal2/bra_kuji_xilas_bu-1130285

Today, Turkish police decided to stop "bra kuji". Citizens all around the country marched a thousand miles.

Whole hell broke loose on Taxim Gezi Parki.

It's the awakening.

No one has seen this one coming. A tiny parkin the middle of the city, very much like Madison Square Garden turned out to be the first seeds of Turkish Spring. 

Neither "Akil Adamlar" nor any other phony initiative can make up for this epic fail.